Vérnyomás, pajzsmirigy túlműködés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Megmértem a vérnyomásom, és ilyen értéket mutatott 112/30, pulzus 98. Kiderült, hogy a magas pulzus szám pajzsmirigy túlműködés miatt van. Erre kaptam kétféle gyógyszert, az egyik amit a kardiológus adott az a propranolol Akadimpex 40 mg. Ezt még nem vettem be, mert azt írja a tájékoztató, hogy alacsony vérnyomás, és p.m. túlműködéskor fokozott óvatosság. Akkor én miért ezt kaptam? A Metothyrin sem vettem még be, mert 24-én külföldre utazom, és mi lesz, ha ott jön elő a mellékhatása, hogy láz, torokfájás, ami a fehérvérsejt csökkenésének a következménye, ja és minden nap autóval megyek a munkahelyemre 100 km-t.
2012. 04. 14. | 16:09

Kedves Kérdező!
Ha kiderül egy betegség, amit kezelni szükséges, akkor nem várható a javulás, csak a rendelt gyógyszerek beszedése mellett. A mért 112/30-as vérnyomás lehetetlen, a digitális vérnyomásmérők nem mérnek pontosan, csak tájékoztató értékű az általuk adott információ.
Hogy a Metothyrint mennyire sürgős elkezdenie, az a tüneteitől és a labor eredményétől is függ, erről nem tudok Önnek mit mondani, hiszen nem írta meg konkrétan az eredményt. Nem mindegy, hogy csak pár napig vagy hónapokig tartózkodik külföldön, a pajzsmirigy túlműködést minél hamarabb kezelni kell.
A propranolol gyógyszeren a figyelmeztetés nem jelenti azt, hogy alacsonyabb vérnyomású betegek nem kaphatják, hanem azt jelenti, hogy rendszeres vérnyomás és pulzusszám ellenőrzés mellett fokozatosan emelve kell megtalálni azt a dózist, ami a szapora szívműködést megfelelő módon csökkenti és a vérnyomást nem csökkenti túlzott mértékben.

Orvosszakértő 2012. 04. 18. | 14:06
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close