Szédülés, hipochondria

Orvos válaszol rovat
Szédülésemmel kapcsolatban szeretnék feltenni néhány kérdést. Körülbelül 4 hónapja kezdődött nálam ez a szédülés. Nem forog velem a világ, inkább egyensúlyzavarnak nevezném, meg imbolygásnak. Hirtelen jött rám, az este amikor, és nagyon megijedtem a pániktól az ájulás kerülgetett.

Reggelre semmi bajom nem volt, de újra meg újra visszajött a különböző napszakokban, valamikor egész napos ez a gyötrő érzés. Aztán volt egy szűk 2 hét amikor szinte nem is jelentkezett csak nagyon elenyésző módon. Orvoshoz mentem, elküldött vizsgálatokra teljes labor: teljesen normális, neurológia: először mindent rendben talált annyit mondott, hogy lehet kimerülés miatt vagy a frontváltozások miatt van, de azt hozzá tette, hogy azt vette észre rajtam, mintha stresszes lennék. Másodszor 1 hónap múlva visszamentem; akkor meg egy vérnyomás mérés után (ami 170/100 körül volt nagyjából) az volt a válasz, hogy magas vérnyomásbetegségem van, attól szédülök. Menjek kardiológiára. Adott egy szem gyógyszert azonnal, és egy vérnyomás naplót. A naplót többé kevésbé tudtam vezetni amire a kardiológus doktornő azt mondta, hogy normális értékeket lát. Szív ultrahang még folyamatban, 24 órás műszer is.

A fül-orr-gégészet nem talált semmit, elküldött nyaki-gerinc röntgenre; „ A nyaki lordosis kyphosisba ment át, ennek csúcsánál középső nyaki szakaszon van. Itt az intervertebralis rések is szűkebbek. A csigolyatestek magassága megtartott. A fentiek mellett egyéb degeneratív eltérés nem észlelhető,nyaki borda nincs. Szemészetre holnap megyek. Hallásvizsgálat is folyamatban van, de tudom, hogy jó a hallásom. Fül-orr-gégészeten felírtak nekem Betarevint és Neuromultivita-EP-t. Elkezdtem szedni becsületesen és azt vettem észre, hogy nem jelentkezik olyan sűrűn és olyan erősséggel a szédülés. Nagyon örültem neki. Ez egy másfél-két hétig tartott egészen mostanáig, ezért is írok. Édesanyám, barátnőm azt mondják, hogy néha hipochonder vagyok. Ezt el is ismerem, sokszor megijedek ha testemen valami nincs rendben. Ha egy kicsit megszédülök, ha a fejem egy pillanatra megfájdul meg az ehhez hasonló dolgok. Van, hogy furcsán látom a világot egy kicsit álomszerűnek, ha ránézek kezemre idegen egy kicsit, ugyanez néha ha tükörbe nézek. Sokszor idegeskedek, kicsi dolgokon is feltudom magam húzni. A barátnőm azt mondta erre, hogy idegbeteg vagyok és türelmetlen. De ezt sokszor ez a bizonytalanság és aggodalom hozza ki belőlem, hogy nem tudom mitől van ez a szédülés. Hajlamos vagyok mindig a legrosszabbra gondolni. Most eléggé eltértem a tárgytól. Visszatérve a fül-orr-gégész doktornő azt mondta, hogy valószínűsíti, hogy valami „modern” vírus támadta meg az egyensúlyért felelős szervemet, de majd szépen lassan elmúlik.
2012. 04. 16. | 19:25

Örülök, hogy ilyen részletesen kivizsgálták, remélem, végül nem csak az orvosai, hanem Ön számára is egyértelmű lesz, hogy a panaszait nem daganat és agyvérzés okozza, hanem a nyaki gerinc betegsége, valamint a vírus is lehetséges. Egyedül a magas vérnyomás aggasztó, mert ez az a betegség, amit kezelni kell, ez a 24 órás monitor és kardiológiai ultrahang után megnyugtatóan kiderül.

Addig szedje a hatékony gyógyszereket és gyógyuljon meg.A hipochondria kellemetlen, ez ellen egyetlen orvosság van derűsen szemlélni és élvezni az életet, tudatosan másokkal törődni. Az élet nem a betegségről szol, akkor sem, ha valakinek esetleg súlyos betegsége van.

Orvosszakértő 2012. 04. 18. | 23:58
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close