Szédülés ütés után

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Problémám a következő:lassan 1 éve a bal fülem mögé, a tarkómra kaptam egy ütést ami miatt eszméletvesztésem is volt,ezután kb több mint fél évig helyzetváltoztatáskor rendszeresen szédültem és hányingerem volt ami fél percig tartott,pl ha lefeküdtem akkor ,és amikor felkeltem valahonnan.Végeztek CT,MR vizsgálatot is de semmi.
Egyszer csak nem tudom megmondani hogyan magától elmúlt kb 7hónap után.Annyit hozzátennék mielőtt elmúlt ez a szédüléses hányingeres dolog, előtte bevettem egy magas ginszengtartalmú kapszulát, amit 2hétig szedtem,és egy mentolos krémmel jól elmasszíroztattam ahol az ütés ért.Ezután másnap elmúlt minden.Nem tudom hogy most a ginszengtabletta, vagy a masszírozás vagy csak a 8hónap miatt múlt e el ez a dolog.Most az a problémám, hogy megint ütés ért azon a ponton, és ugyanaz a helyzet, de most jobban és gyakrabban szédülök és van hányingerem!Mit tegyek, mert neurológiára menni fölösleges szerintem?
2011. 05. 29. | 19:38

Kedves Kérdező!
Nagy valószínűséggel az ütés kapcsán a belső fülben lévő egyensúlyozó szervben kis mészkristályok szabadultak el, melyek ha olyan fejhelyzetet vesz fel, ingerlik a végkészüléket és szédülést, hányingert váltanak ki. Ebben az esetben a legjobb az úgynevezett vestibularis torna végzése, melynek leírását honlapunkon megtalálja. Ha nem szűnik a panasza néhány hét alatt, akkor fülészeti vizsgálatot javasolnék otoneurológiai vizsgálattal együtt (ezt is a fülészeten találja), annak kiderítésére, hogy az ütés következtében nem sérült e a hártyás rendszer a belsőfülben, ami hasonló panaszokkal járhat.

Orvosszakértő 2011. 06. 04. | 17:26
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close