Alacsony vérnyomás tünetek kezelése

Orvos válaszol rovat
Kedves Hölgyem/Uram!

19 éves egyetemi hallgató vagyok. A mindennapjaimban sokszor tapasztalom az alacsony vérnyomás tüneteit (szédülés, fejfájás, hallászavar, kábultság, gyengeség, egyensúlyzavar, izzadás). Igazából komoly problémám még nem volt ebből kifolyólag, de így is elég zavaró, mert néha nagyon nehezemre esik koncentrálni. Kb. egy éve orvoshoz fordultam (a „betegség” 3-4 éve tarthat), szerinte a szemem okozta, és kaptam egy +0,25-ös szemüveget. Persze ez nem segített. Gyakran mérem a vérnyomásomat, 60/100 körüli értéket kapok minden alkalommal. Lehet, hogy felesleges aggódnom, és nem is ez a baj. Viszont a tünetek nagyon rám illenek, és talán a jövőben problémám is lehet ebből.
Egy barátom a kávét javasolta, ami valóban segít, de csak pár órára. Ha volna bármi természetes módja az alacsony vérnyomásom növelésére, kérem legyen olyan kedves, és írja meg. Tudom így nehéz látatlanban válaszolni, és igazából nem is egy gyógyszer nevére vagyok kíváncsi, csak néhány tanácsra, ami javíthatja a közérzetemet.
2011. 12. 30. | 10:48

Kedves Kérdező!

Az alacsony vérnyomás rendezésében elsődleges a bőséges folyadékfogyasztás és a rendszeres testmozgás, főleg a kardio mozgások ajánlottak. A természetes szerek közül a rozmaring ajánlott tea formájában fogyasztva.

Orvosszakértő 2012. 01. 02. | 13:38
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close