Szédülés, Immurán

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!
Két hete napi szinten szédülök, és közben erős hányingerem van. Ha kimegyek a levegőre általában hamar elmúlik. Másfél éve immurán gyógyszert szedek, vastagbél gyulladásra és azt szeretném tudni lehet ez esetleg ennek a gyógyszernek a mellékhatása?
Voltam pszichiáternél is, de nem volt egyértelmű, hogy pánik beteg lennék, bár sok tünetem hasonló nekem nincs félelemérzetem.
2012. 01. 19. | 20:26

Kedves Kérdező!
Sajnos vizsgálat nélkül nem tudom megmondani, hogy miért szédül. Ha ez csak 2 hete áll fent, nem tudom, miért pont pszichiáterhez ment? A szédülés kivizsgálását a háziorvosnál kell kezdeni, aki általában vagy rendezi a panaszokat, vagy labor vizsgálatot követően belgyógyászhoz, neurológushoz, vagy fül-orr-gégészhez irányítja a beteget. Csak ha nem találnak kiváltó okot, és a szédülés, hányinger nem múlik el, akkor irányítják a beteget pszichiáterhez.
Az Immuránnal kapcsolatban a kezelőorvosát kell majd megkérdeznie, hogy milyen mellékhatásokat szokott okozni. Ha tartósan szedi, akkor nem biztos, hogy összefüggésben van a 2 hete fennálló szédüléssel.
Remélem, hamarosan rendeződik az állapota!

Orvosszakértő 2012. 01. 23. | 13:58
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close