Migraine szerű panaszok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Cím!

Szeretnék segítséget, véleményt kérni.
Idén május környékén, munkába menet a vonaton ülve, megszédültem, kettős látásom is volt. A házi orvosom elküldött neurológushoz, máshová akkor nem kellett mennem. A neurológus kérdezte, hogy van-e jelenleg bármi olyan az életembe ami okozhat stresszt, pánikot, idegességet. Akkor éppen volt, úgyhogy itt meg is állt a doktor tudománya, azt mondta, hogy ha gondolom felír nyugtatót, mert biztos ez a baj, de elküldött MR-re. Az itteni eredményeim nem mutattak semmi rendelleneset. Májustól júliusig nem nagyon volt hasonló szédülési esetem, vagy legalábbis nem emlékszem olyan szintű szédülésre, hányingerre. Július vége felé többször megszédültem, hányingerem lett, de annak tudtam be, hogy keveset ettem aznap, így nem foglalkoztam vele. Augusztusban nyaralás alatt 3-szor is olyan szinten megszédültem, hogy éreztem, hogy el fogok ájulni, de ez nem következett be szerencsére. Nyaralás után ismét jelentkeztek ezek a rosszullétek, utána egyre sűrűbben, úgyhogy ismét elmentem a házi orvosomhoz. Elküldött laborra, fül-orr-gégészetre, nyaki röntgenre, nyaki ultrahangra. A labor alapján az AST titerem 1200 és a vizeletem zsúfolva van baktériumokkal. Nyaki röntgen, nyaki ultrahang nem mutat negatívumot, fül orr gégész azt mondta ő nem tud segíteni, nem olyan jellegű a problémám - mindezt néhány gyakorlat elvégeztetése után. Nőgyógyásznál is jártam, ahol kiderült, hogy petefészek cisztám van, elküldtek endokrinológiára, ahol az orvos azt mondta, hogy ez nincs összefüggésben a szédülésemmel, a ciszta miatt küldtek ide.
Amikor jelentkezik a szédülés csőlátás alakul ki, azaz úgy tudom ez a hivatalos elnevezése annak, amikor csak azt látom ami előttem van, a többi rész elhomályosul. Bizonytalan a járásom, nehezen tartom magam, nem tudok tovább menni, ha épp menet közben jön rám, ha ülök, akkor megmozdulni is rossz. Nem sokkal a szédülés után jelentkezik hányinger.
Az a helyzet, hogy nem tudom összefüggésbe hozni semmivel, hogy mikor jön elő, mikor nem, nem figyeltem meg. Mert előjön akkor is, ha mondjuk egész nap alig eszem, de elő jön akkor is, ha rendesen eszem, és volt, hogy egész nap nem ettem és nem volt semmi bajom. Naponta 2 liter folyadékot ittam, mióta vannak a rosszullétek, azóta igyekszem többet inni. Régebben ilyen jellegű hányingerem akkor volt mielőtt megjött volna a menzeszem, de most már nem csak akkor jelentkezik.
Szeretnék érdeklődni, hogy milyen orvoshoz menjek el, ki az aki tudna segíteni? Mit tudok tenni az ellen, hogy ne szédüljek? Nagyon rossz, hogy bármikor, bárhol rám jön, jöhet. Nem hinném, hogy stressz, fáradtság, volt ennél rosszabb időszakom is és nem volt bajom.
2011. 10. 20. | 12:40

Kedves Kérdező!
Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek. Vannak az Önéhez hasonló tünetekkel járó migraine szerű epizódok illetve ilyen tünetekkel járó epilepsziás rosszullétek. A neurológus részletes kikérdezés és a vizsgálata után a megfelelő vizsgálatokra el tudja küldeni.

Orvosszakértő 2011. 10. 21. | 09:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close