Furcsa fejfájás

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor Nő! Kedves Doktor Úr!

Nagyjából egy hete furcsa fejfájás jelentkezett nálam. Igazából leírhatatlan érzet. Nem is fájdalom, inkább kellemetlen, talán zsibbadáshoz hasonló, húzó-feszülő érzés, időnkét egész enyhe szédülésérzet. A halánték fölött összpontosul, de onnan kisugárzik, mintha egy 'belső fej' feszülne a külső réteghez. Nem állandóan érzem, csak időnként.

Kb. 1 hete beütöttem a fejem a szekrény sarkába, a fejtetőtől egy kissé lejjebb, a fej hátsó részén. Közepesen erősen. Lehet annak következménye? Esetleg enyhe agyrázkódás? Sem hányingert, sem emlékezetvesztés vagy szédülést nem éreztem. Átlagos 'baleset'-nek tűnt. Nem voltam egyedül, tehát biztosan nem volt emlékezetkihagyás.

Egyébként egészségesnek érzem magam, nincs semmilyen betegségem, ami erre okot adna.

Tanácsát előre is nagyon köszönöm.

Üdvözlettel: ...
2011. 03. 05. | 21:14

Kedves Kérdező!

A leírás alapján azt gondolom, hogy nyakimai merevebbek, ez a fejtető irányába is kisugározhat, illetve a nyaki receptorok kaphatnak téves ingert, és ez vezethet szédüléshez. Javasolt lenne masszázsra járni, a nyakizomzatot átmozgató gyakorlatokat végezni, odafigyelni arra, hogy egyenes háttal üljön, ne görnyedjen. Ha nem javul, háziorvosát keresse fel!

Orvosszakértő 2011. 03. 07. | 11:03
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close