Szédüléses tünetek

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

2 hónapja visszatérő szédüléses tüneteim vannak amik van, hogy 2-3 napig is eltartanak illetve úgy érzem mintha a tarkóm el lenne nehezedve és társul hozzá egy bizonytalanság érzet is. Mikor fekvő helyzetben vagyok még erősebben érzem a forgó szédülést (balra). Ahogy jönnek a tünetek úgy 1-2 nap után elmúlnak és van, hogy 2 hétig semmi. Mire elfelejteném kezdődik az egész előröl. Voltam: szemészeten, orr-fül gégén, vérvételen, nyaki ultrahangon, neurológián, vérnyomásom rendben van. Mindenem negatív lett ,csak azt állapították meg mindenhol, hogy hátrafelé balra dőlök. A neurológus felírt egy értágítót, hogy biztos a nyaki erekkel van a probléma, de ezt az ultrahang megcáfolta. Így abba hagytam a felesleges értágító szedését. Elmentem kiropraktorhoz is aki a nyaki csigolyákat tette helyre, mert szerinte azok voltak elcsúszva, és a lepattant kristályok okozzák a problémámat.
A nőgyógyász azt mondta, hogy hagyjam abba a fogamzásgátlót mert az is okozhat ilyen tüneteket ,mert 8 éve szedem 37 éves vagyok és dohányzom. A körzeti orvos vissza akar küldeni a neurológushoz, hogy csináljanak koponya ct-t vagy mr vizsgálatot. Őszintén megmondom kezdem unni a vizsgálatok tengerét (amik hál istennek eddig negatívok lettek)és valami megoldást szeretnék találni a szédülésre, ami ha lehetséges ne egy szintetikus bogyóból álljon hanem valami humánusabb és természetesebb megoldásból. Kicsit úgy érzem, hogy csak ide-oda dobálnak az orvosok miközben a sötétben tapogatóznak én meg próbálom túlélni 2-3 hetente azt a pár napot, amikor nem vagyok éppen toppon. Bocsánat még a front érzékenység is felmerült mint lehetséges opció.
Segítségét szeretném kérni, hogy merre, hogyan tovább!?

2011. 06. 20. | 14:22

Kedves Kérdező!
Abból amit leírt tünetek alapján igazából nem lehet besorolni a szédülését egyetlen jellegzetes szédülés formába sem. Fogadja meg a háziorvosa tanácsát és keressen fel ismételten egy neurológiai szakrendelést. Részletesebben ki kellene kérdezni a tüneteit ahhoz, hogy választ lehessen adni. Valószínűleg úgynevezett jóindulatú, rohamokban jelentkező szédülése van, melyet a belső fülben lévő egyensúlyozó szervben lerakódott mészkristályok elmozdulása okoz. Honlapunkon talál leírást vestibularis tornáról, végezze azt, általában jó hatású szokott lenni.

Orvosszakértő 2011. 06. 27. | 15:56
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close