Alacsony vérnyomás és gyengeség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Vérnyomásom általában alacsony, legtöbbször száz alatti, a per után pedig 70-80 as érték mutatkozik. De a pulzusszám is inkább 80 körüli.
Borzasztó gyengének érzem magam, folyton úgy érzem le kell ülnöm vagy feküdnöm, úgy érzem, nem kapok levegőt, gyomromnál érzek nyomást, illetve ilyenkor nagyon verejtékezek és egyébként is eléggé vizesednek a lábaim. Amúgy egészségesnek érzem magam és minden vizsgálat is ezt mutatja. 34 éves nő vagyok, 176 cm és 57 kg. Rendszeresen délelőtt érzem a fentieket, délutánra rendeződik a közérzetem. Mai mérés:110/50, pulzus pedig 80. Itt most az 50-es is aggaszt.
2011. 06. 12. | 09:51

Kedves Kérdező!
Nem derül ki, milyen vizsgálatokat végeztek, esetleg szívbetegség, hormoneltérések irányában vizsgálták-e – ilyen irányú vizsgálatok elvégzése megfontolandó. Mit ért láb vizesedése alatt? Ha lábdagadásról van szó, akkor is első körben kardiológiai vizsgálat jön szóba, bár ennek számos egyéb oka is lehet. Lehet, hogy bővebb folyadékfogyasztás, rendszeres testmozgás is rendezi a panaszokat, ha minden vizsgálat negatív, ezeket lehetne kipróbálni.

Orvosszakértő 2011. 06. 15. | 21:04
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close