Zsibbadás okai

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Gondolom sokakat érintő a stressz okozta gondokat kísérő tünetek,mégis jó néhány dolog nyugtalanít. Kérem, segítsenek:
Férjem vezető pozícióban dolgozik, elég nagy a nyomás a mindennapokban emiatt és saját problémáink miatt is. Hónapok óta antibiotikumot is szedünk, bár ő már egy hete abbahagyta(prosztata gondok miatt szedte). Próbálunk az egészséges táplálkozásra odafigyelni, ezért ő eleve nem iszik kávét sem, mivel így is pörög egész nap...azonban mostanában - bár orvosunk helex sr 0.5-öt írt fel -alacsony vérnyomás(100/60) magas 85-90-95 a pulzusszáma, s mivel ilyenkor panaszkodik, hogy majd kiugrik a szíve, megmérjük a vérnyomását.
A helexet csak pár napja szedi, nem azóta van ez a probléma,ezen kívül a bal alkarja zsibbad már elég régóta. Ez először megijesztett, de nem válltól zsibbad, hanem csak az alkarja, és olyasmire gondoltunk, hogy valami nyomhatja az ideget...
munkahelyváltáson vagyunk, így még pluszban ez is terheli.
Kérdésem lenne, hogy ez mennyire súlyos, mit kell vele tenni, hova forduljunk, vagy ez elvileg munkahelyváltással megoldódhat?
2011. 05. 07. | 15:21

Kedves Kérdező!
Férjének mindenképp javaslok teljes körű orvosi kivizsgálást.Laborvizsgálatot(pajzsmirigyhormon vizsgálatot is), kardiológiai vizsgálatot magas pulzusszáma miatt. Alkar zsibbadása miatt neurológiai vizsgálatot. Jelentkezzen Háziorvosánál.

Orvosszakértő 2011. 05. 12. | 12:41
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close