Szédülés, fejfájás a terhesség előtt

Orvos válaszol rovat
A beágyazódás előtt 1-2 nappal érezhetek terhességre utaló jeleket? Szédülésre, fejfájásra és egy kis enyhe néha jelentkező derékfájásra gondolok. Volt egy missed ab-om 2,5 hónapja, az orvosom szerint már próbálkozhatunk.

A másik kérdésem az lenne, hogy a peteérés idején minden nap együtt voltunk, nem 2-3 naponta, hanem minden nap. Ez mennyire befolyásolja a spermákat? Főleg, hogy a férjemnek nagyon kevés (annyira, hogy az urológus azt mondta természetes úton nem lehet babánk, de mégis összejött egyszer). És miért mondják, hogy ez idő alatt szeretkezzünk minél gyakrabban? Lehet, hogy hülye kérdést teszek fel, de erre még nem kaptam választ: ha szeretkezünk egyik este, majd másnap és harmadnap, akkor ugye a spermák még életképesek egypár napig. Ilyenkor a harmadnap bejutott spermák csatlakoznak az elsőkhöz? Mondjuk ha harmadnap van peteérésem, akkor összeadódhatnak a spermák? Csak mert említettem, hogy a férjemnek nagyon kevés van és akkor a 3 nap alatt bejutott spermák közül egynek lehet esélye, igaz? Elnézést a zavaros kérdéseim miatt!
2012. 10. 07. | 14:21

Megtermékenyülés után még 2-3 hétig az osztódó, majd beágyazódó embrió nem okozhat semmiféle tünetet. Majd csak ez után, ha a saját lepénykéje elkezd hormont termelni érdemi mennyiségben. Egy kevesebb spermát ürító partner nem jó ha középidőben túl gyakran közösül teherbeejtő igénnyel. Még kifogástalan spermaürítőknél is a következő gyakori együttlétek jelentősen ritkítják az érett spermaszámot. Bár csak a legjobb energiakészségű egyetlen spermium termékenyít a több milliós készlet versenyfutásában, tudjuk, hogy az eredményt csak tömegben ürítve és haladva éri el az az egy! Javasolom a 48 óránál nem gyakoribb együttlétet középidőtájt, és pihentetést az elötte lévő héten. Amúgy szakemberi irányítással egy ilyen spermakép gyógyszeresen jól javítható.

Orvosszakértő 2012. 10. 11. | 12:05
close