Petefészek

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Most nyáron petefészek gyulladásom volt illetve még most is érzékeny mindkét petefészkem környéke. Június 30.-án ambulanciára mentem, akkor még csak tompa alhasi fájdalmat és viszketést éreztem. Sajnos a tenyésztést nem tudták elvégezni mert arra a hónapra elfogyott a "tenyészcső". A doktornő azt mondta hogy ha beveszem a tinidazolt és nem gyógyultam meg vegyem be a doxyciklint, mert így szinte mindent kizártunk, és valószínűleg meg is gyógyulok két hét alatt. A tnidazol egy kicsit segített a doxyciklin egyáltalán nem. Visszamentem, akkor újra tinidazolt és klion kúpot kaptam. A tüneteim közül a viszketés sokat javult de az alhasi fájdalmam megmaradt. Ekkor felkerestem a nőgyógyászom akinél szültem, sokára kaptam időpontot, addigra pont megjött a mensesem, megvizsgálni nem tudott de azt javasolta vegyek be 8 db kliont egyszerre. Ezt is megtettem, és egy hét múlva kontrollra mentem. Akkor már csak diflucant irt fel nekem, azt mondta úgy tűnik más gond már nincs, bár nekem még egy kicsit fájt a petefészkem. kb. egy hét múlva nagyon elkezdett fájni. Mivel nyaralás előtt álltunk, elmentem a váltótársához, aki kenetet vett tőlem, és sumamedet írt fel. A sumamed egy kicsit javított, de nem múlasztotta el a dolgot.
Mire 10 nap múlva visszértűnk a nyaralásból, visszajött az eredmény hogy e.coli tenyészett ki a hüvelyemből. Erre doxyciklint és gynofluort kaptam. Sajnos a doxyciklint ez alkalommal nem tudtam végigszedni, mert a 3.tól rosszul lettem. Este vettem be és éjszaka arra ébredtem, hogy fáj a fejem, szédülök, mintha égne az egész fejem, nehezen emlékszem dolgokra, mintha zavart is lettem volna. Visszafeküdtem aludni, reggelre elmúltak ezek a furcsa dolgok ezert reggeli után ismét bevettem a doxyciklint. kb20 perc múlva nagyon rosszul lettem, le kellett feküdjek, szédültem, fájt a fejem, el is aludtam pillanatok alatt. kb 2 óra múlva tértem magamhoz, szédültem gyenge voltam, fájt a fejem, nehezen tudtam gondolkodni. Ez kb 3 hete volt. A doxyciklint abbahagytam, nem szedtem már be utána semennyit. Az utóbbi 3 hétben azonban nem nagyon sikerült rendbe jönnöm. Az első héten migrénes fejfájások gyötörtek nappal, éjszaka pedig elég furcsa dolgokra ébredtem, pl volt hogy reszkettem, nem éreztem a fél oldalamat, volt hogy rémálmaim voltak, és olyan is hogy nehezen kaptam levegőt. Ezen az első héten hurutos hasmenésem is lett, diétával kézben tudom tartani.
Az első két hétben nagyon nehezen tudtam koncentrálni, az egyszerű dolgok is nehezen mentek. A harmadik hétre ezek kezdtek enyhülni, de még mindig nem vagyok jól és elég tanácstalan vagyok. Most is sokszor érzek zsibbadást főleg a fejem jobb részében, ha mozdítom a fejemet fáj, sokszor visszatér az égő érzés. Nagyon kellemetlen a dolog, emellett gyengének is érzem magam, van vérnyomásmérőm, és elég alacsony pl ma reggel 98/76 volt és 85 a pulzusom. Betegségem előtt sportoltam rendszeresen futottam aerobicoztam , a vérnyomásom nem néztem mivel jól voltam.
Még annyit tettem hogy elmondam ezeket a háziorvosomnak aki vizelet-vér vizsgálatot rendelt a vizeletben fehérje volt, ezért meg kell ismételjem.
Azt szeretném kérdezni, hogy mit lenne jó tenni, normálisak e ezek a mellékhatások? Ma délre 107/76 lett a vérnyomás mérésem eredménye 85 pulzussal. A diétát a múlt héten megpróbáltam abbahagyni de másnapra nagyon gyenge lettem és kb óránként mentem WC-re ahol csak hurut jött belőlem, ezért folytattam a diétát, ami rizsből, főtt csirkéből, joghurtból zöldségekből és bizonyos gyümölcsökből áll pl alma barack szilva paradicsom. Reggel és este bekapok egy protexint és van olyan nap amikor normaflore-t is iszom.
Ennek ellenére nem vagyok jól, elég sokszor nem tudtam dolgozni menni, mert gyengeség, fejfájás gyötör, van amikor mintha a mozgáskordinációm se lenne az igazi. Kicsit el vagyok keseredve, most már nem merek antibiotikumot bevenni, pedig sajnos az eredeti bajomból sem gyógyultam ki teljesen.
2011. 09. 24. | 12:46

Kedves Kérdező!
A leírt tünetek nem biztos, hogy a gyógyszer mellékhatásai. Emésztési panaszai miatt belgyógyászati – gasztroenterológiai, szédülése, fejfájása miatt neurologiai vizsgálat javasolt, ezekhez a szakemberekhez háziorvosa adhat beutalót, amennyiben ő is egyetért az ilyen irányú kivizsgálással.

Orvosszakértő 2011. 09. 28. | 08:35
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close