Mellkasi fájdalmam van

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kb 1,5-2 éve bizonyos rendszerességgel ( hetente min. 4-5 alkalommal) fájdalmat érzek a szívemnél (belehasít,óriásit pumpál). Tavaly nyáron a háziorvosom egy 24 órás vérnyomásmérést végzett nálam, melynek az eredménye az volt, hogy lehetséges, hogy van szívritmus zavarom, de további vizsgálat nem történt. Ezen a nyáron nagyon sokat szenvedtem a vérnyomásommal. Amikor nagyon meleg volt, folyamatosan leesett. Szédültem, fejem fájt, folyamatosan aludtam el, és légszomjam volt. Amint bejött a hűvösebb idő, ezek a tünetek elmúltak. Viszont most 3 napja folyamatosan 105/55-ös átlag vérnyomást mérek. A pulzusom átlagosan 65-70 körüli. A fejem nagyon fáj, látászavar, szédülés, légszomj és néha émelygés is fenn áll nálam.
Az elmúlt napokban nagyon sokszor éreztem egy olyan érzést, mintha megállna a vér egy ponton a szívemnél, csak gyűlne ott, majd hirtelen átzúdulna az elakadt ponton. Pánikbetegségem is van már évek óta, de jelenleg nem érzem, hogy ez okozná a tüneteket, mivel teljesen nyugodt, és kiegyensúlyozott az életem.
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy mi tévő legyek, mi okozhatja ezt, és milyen orvost keressek, aki segíthet nekem.
2011. 09. 25. | 16:03

Kedves Kérdező!
Elképzelhető, hogy csak ún. extraszisztolék állnak a panaszok hátterében, ezek a vártnál hamarabb jelentkező ütések, amiket hosszabb szünet, majd nagyobb dobbanás követ. Ezek előfordulhatnak egészséges szíven is, de utalhatnak különféle szívbetegségekre, ionzavarokra, tüdőbetegségre stb. is. 24 órás EKG segíthet kideríteni, erről van-e szó, ill. további kardiológiai kivizsgálás zárhatja ki, van-e valamilyen szervi eltérés a háttérben. A mellkasi fájdalom miatt is indokolt a vizsgálat (nem írja, hány éves, milyen rizikófaltorai lehetnek).

Orvosszakértő 2011. 09. 28. | 08:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close