Pánikbetegség újbóli kialakulása

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Olyan problémával fordulok önhöz, hogy néhány éve volt pánik betegségem amire, rivotrilt kaptam elvileg nyugtatóként. De már 3 éve egyáltalán nem szedem, a tüneteim elmúltak (szédülés, egyensúly zavar, látás zavar, állóképesség csökkenése, stb.). Mióta nem szedem azóta úgy érzem jól vagyok, bár sokszor kerülök olyan stressz helyzetbe, ami kicsit „visszahúz”. Nem szívesen szedek gyógyszert, valamiért gyűlölöm őket, így próbálok önkontrollt tartani. De most pár napja történt egy olyan dolog velem ami eddig nem, feküdtem az ágyon és olvasgattam a neten a kezembe lévő telefonomon, elég apró betűkről van szó, így közelebbről néztem a telefont. De hirtelen olyan szédülés tört rám hogy azonnal felültem, de nem igazán akart csillapodni, kb. 20-30 mp-ig tartott a szédelgés, és elmúlt. Ez elképzelhető, hogy a pánikbetegségem újbóli kialakulása?
2012. 09. 13. | 20:32

Kedves Kérdező!
Ha ez, vagy valami hasonló tünet, panasz újra jelentkezik, az lehet, hogy a pánik betegség kiújulása. Lehet azonban, hogy egészen egyszerűen elfáradt a szeme, és ez a fixálás okozott átmeneti szédülést. Ha ez ismétlődik forduljon neurológus szakorvoshoz. Ha ez egy egyszeri esemény ne tulajdonítson neki nagy jelentőséget.
Figyeljen oda, hogy sokáig ne nézzen mereven közelről kis betűket, időnként nézzen fel, és nézzen a távolba, így tréningbe tarthatja a szemizmait.

Orvosszakértő 2012. 09. 18. | 17:31
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close