Magas pulzus kezelése

Orvos válaszol rovat
Jó napot!
Én egy 20 éves, 54 kg-ú lány vagyok. Sportolni sajnos nem sportolok és eléggé stresszes vagyok. Kb. fél éve többször elájultam (az összes ájulás meleg hatására történt). Egyik eset után el is mentem ügyeletre. Rá két órára még mindig 120 volt a pulzusom. Elmentem kivizsgálásokra. Vérvételen minden rendben volt. Kardiológus ultrahangon nem talált semmi normálistól eltérő dolgot. Miután ekg megcsinálta az után megállapította, hogy a szívemet az átlagosnál gyorsabban érik az ingerek. Ekkor felírt nekem egy gyógyszert: Nebivololt, amit reggelente kellett szednem egy egészet. De ez sajnos nem segített rajtam hisz a pulzusom még mindig magas maradt (110,100) és az alapból alacsony vérnyomásomat még jobban lehúzta (90,100-ra) és ebben a melegben egész nap csak szédülök és le vagyok gyengülve.
Ezek után felkerestünk egy másik orvost, aki az ekg-n már nem talált semmi eltérőt a normálistól és a Digimerck minor gyógyszer szedését javasolta. Kb. egy hete szedem, de semmi változás. Pulzusom kicsit alacsonyabb lett (95) de vérnyomásom még mindig nagyon alacsony sajnos. Mit tehetnék?
2012. 06. 29. | 17:18

Kedves Kérdező!
A digimerck valóban nem biztos hogy hat az Ön problémájára. Valószínűleg a vegetatív idegrendszer instabilitása áll a panaszok hátterében. Ez sok fiatal nőnek okoz problémát, idővel elmúlik, vagy jelentősen enyhül. Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás, a koffein bevitel (kávé, tea, cola, energia ital) kerülése ( ez fokozza a pulzust), és a rendszeres dinamikus sport végzése – pl. lépcsőzés, gyors tempójú gyaloglás, kerékpározás, tánc, stb…- mivel ez az erek tónusának helyes szabályozását elősegíti. Ez szükséges a megfelelő vérnyomás szabályozáshoz. Addig, ha tényleg nem igazoltak szervi elváltozást a vizsgálatok, a legfontosabb a kiváltó körülmények kerülése, szédülés esetén le kell ülni, esetleg feküdni, és folyadékot inni, hogy elkerülje az ájulást.

Orvosszakértő 2012. 07. 01. | 21:59
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close