Alkati sajátosság?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az én problémám az alacsony vérnyomás. Arra lennék kíváncsi hogyan lehet ezen segíteni? Esetleg a testalkattal is lehet ez összefüggésben?
Az alacsony vérnyomás alatt 90-95/60-at értek átlagosan. 65 kg vagyok, és 161cm magas, tehát kicsit molett, 28 éves nő.
Az alacsony vérnyomásom egész eddigi életemben jelen volt. Segítséget még sehol sem kaptam, csupán annyit hogy örüljek neki, mert jobb az alacsony, mint a magas.
Nehezen koncentrálok és gyakran még sport közben, vagy a végén is ásítozás jön rám, szédülés nem jellemző.
Ha sportolok vagy kávézok, a pulzusom (kb. 105 vagy magasabb 120) magas lesz, de a vérnyomásom marad alacsony. Van hogy sport végén már rosszul is vagyok, mikor túl magas a pulzusom, pedig nem egy élsportoló szintjén edzek, de a vérnyomásom ehhez képest marad alacsony. Ez normális olyan hajlamú embernél, mint én vagy érdemes lenne kardiológushoz fordulnom?
2012. 06. 19. | 20:43

Kedves Kérdező!
Mivel önnek az alacsony vérnyomás panaszokat okoz, és az általában javasolt életmódbeli tanácsok (sportolás, bő folyadékfogyasztás, kávé) nem segítettek, mindenképpen forduljon kardiológushoz. Az alacsony vérnyomás általában alkati sajátosság, de ritkán egyéb betegségek (pl pajzsmirigyprobléma, egyes szívbetegségek) jele is lehet, ezért ezeket ki kellene zárni.

Orvosszakértő 2012. 06. 20. | 14:47
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close