Szédülés és más panaszok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

35 éves nő vagyok,egy két éves kisfiam van.
Problémám először áprilisban jelentkezett.Forgó szédülés,hányinger majd nagyon erős gyomortartalom hányás.Mozgásra,beszédre,vagy ha a szemem kinyitottam erősödtek a tünetek.Teljesen legyengültem.Az ügyeletes orvos b-vitamin injekciót adott.Ettől megszűnt a hányás és lassan javultam.Másnap már fel bírtam kelni.Júniusban ismét jelentkezett,ugyanezekkel a tünetekkel.B-vitamint vettem be,majd 2 nap múlva amikor felerősödtem,elmentem a háziorvoshoz.Vérvételt javasolt,ami magas vérzsírt állapított meg,és hasi uh-t ami júli 18-án lesz.Július 5-én ismét rosszul lettem.Már a szédülés jelentkezésekor vettem be b-vitamint,így minimálisat hánytam,inkább nyálkásat.Szintén egész nap feküdtem.
Régebben volt hiperprolactinaemiám és mikroadenomám. 2007-ben negatív leleteim lettek,azóta nem voltam kontrollon,így elmentem prolactin vérvételre,ennek sincs még meg az eredménye és augusztus 6-án lesz MR vizsgálatom.Nem tudom a mostani rosszullétemnek van-e köze ehhez.
Talán ami még fontos lehet hogy nagyon régóta elég hasmenéses vagyok,az orvosok szerint stressz.
2011. 07. 06. | 11:25

Kedves Kérdező!
Az ilyen erős hányingerrel, hányással járó szédülés általában perifériás eredetű, azaz a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalmából ered. Első körben fülészeti vizsgálatot javasolnék Önnek, illetve otoneurológiai vizsgálatot, onnan majd ha szükségesnek látják tovább utalják a neurológiára.

Orvosszakértő 2011. 07. 12. | 13:45
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close