Évekóta tartó szédülés

Orvos válaszol rovat
Jó napot kívánok!
Az a problémám, hogy már évek óta olyan szédülés van rajtam, hogy sokszor már félek, hogy elájulok, de ilyenkor látászavarom is van és gyenge arcbizsergésem és melegség önti el az arcomat. Nyomást érzékelek egyre többször a fülemben ami csak pár másodpercig tart. Több orvosnál is voltam már, de komolyabb vizsgálatot egyik sem csinált, mert azt mondtak nem indokolt mivel ez idegi alapon van (pánikbetegség). De ez mindennapos! Kérem segítsen! Merre induljak? Mert van egy 11 hónapos gyerekem és félek nehogy valami nagyobb gond legyen!
2012. 01. 05. | 19:54

Kedves Kérdező!
Valószínűleg igazuk van, valóban pániknak tűnik, remélem, hogy ha erre gyanakodnak, akkor pszichiáterhez irányították, mert a pánik szindróma gyógyszerrel tünetmentessé tehető.
A szédülés kivizsgálása céljából vagy neurológushoz, vagy fül-orr gégészhez, vagy belgyógyászhoz utalják be a beteget.Ezek közül a fül-orr gégész nem beutaló köteles, azt tanácsolom, hozzá kérjen időpontot, és ha ő kizárja a fülészeti okot, akkor kérje meg, hátha átirányítja neurológushoz, ha a háziorvos nem ad oda beutalót(a háziorvosokat büntetik a beutalókért). Ha sem a fülész, sem a neurológus, sem a belgyógyász nem talál okot, akkor irányítjuk a beteget pszichiáterhez (ide sem kell beutaló, csak időpontot kell kérni)
Panaszmentességet kívánok!

Orvosszakértő 2012. 01. 06. | 18:46
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close