Zsibbadt végtagok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
Az elmúlt két napban elkezdtek zsibbadni a végtagjaim. A jobb vállam már hónapok óta fáj, de tornáztattam, és ettől jobb lett valamelyest. A jobb karom zsibbad a legjobban a végtagjaim közül, az ujjaim végei szurkálnak - van amikor csak a külső három, de van úgy, hogy mind az öt, de a karom felső felében is mintha hangyák mászkálnának. A bal karomban ezek jóval gyengébben észlelhetőek, de abban hasonlóak a tünetek, csak jóval gyengébben. A talpaim külső élei is bizseregnek gyakran, de ezek csak időnként nem mindig. Azt tudom, hogy a nyaki gerincemmel és a deréktáji gerincemmel is vannak problémák. Sűrűn fáj a derekam és a hátam is. Elképzelhető, hogy a gerincproblémák miatt lehet a zsibbadás?
Továbbá egy internetes oldalon azt olvastam, hogy a nagyobb mennyiségű alkohol ill. nikotin bevitel is okozhat zsibbadást a végtagokban. Én egy éve elektromos cigarettát szívok a hagyományos helyett, és ezzel naponta kb. 32 mg nikotint viszek be a szervezetembe. Talán ettől is lehet a zsibbadás?
2012. 02. 18. | 22:58

Kedves Kérdező!
Sok adatot nem ismerek Önről, ami fontos lehet. A nikotin nem szokott hasonló panaszokat okozni. Az alkohol túlzott, rendszeres fogyasztása, illetve hormonális betegségek, vagy a cukorbetegség okozhat hasonlót. Legvalószínűbb azonban a gerincbetegség, mint oki tényező. A pontos diagnózist neurológiai szakorvosi vizsgálattal lehetne eldönteni.

Orvosszakértő 2012. 02. 23. | 01:15
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close