Zsibbadás és szédülés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A panaszom a következő lenne: 3 napja először csak a jobb kezem és lábam, azután a bal kezem, az arcom, és a szám zsibbadt, először azt hittem, hogy azért, mert beütöttem a jobb könyökömet, de most már szédülök is. Nem tudom miért lehet ez? Eléggé meg vagyok ilyedve, mert pajzsmirigyre is gyanakszom, mert a nyakam bal oldalán érzek egy csomót, az is okozhat szédülést? Voltam 2 hónapja nyaki ultrahangon, nem mutatott ki semmit, de elfordítom a fejem, és látom a tükörbe a csomót, van a jobb oldalon is, de az kisebb.Kérem segítségét, mert nagyon meg vagyok ijedve, milyen kivizsgálásra menjek még el?30 éves vagyok.
2011. 06. 13. | 22:04

Kedves Kérdező!

A zsibbadás, szédülés oka lehet ideggyógyászati, belgyógyászati, lelki, egyéb, ugyanis ez egy nagyon általános tünet. A nyak bal oldalán lévő csomót vizsgálni kellene ahhoz, hogy az eredetéről nyilatkozzunk (hol helyezkedik el pontosan, milyen szervből indul ki, milyen a tapintata, stb.)
A következő stratégiát javaslom:
Kezdje a kivizsgálást a háziorvosnál, ha rutin fizikális vizsgálattal, illetve laborral az orvos tájékozódott a lehetséges okokról, ő fog tudni beutalót adni speciális további vizsgálatokra vagy szakrendelésre.

Orvosszakértő 2011. 06. 15. | 20:08
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close