Vérnyomás probléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Én elég sokszor érzem rosszul magam, főleg, ha nehezet kell emelni, vinni kell, sietni kell, hirtelen állok fel. Ilyenkor nagyon megszédülök és a közérzetem sokáig nem jó. Úgy gondolom ez az alacsony vérnyomásom miatt is lehet. Évekkel ezelőtt jártam kivizsgálásra ott még azt mondták, hogy pánikbetegségem is van.
Tulajdonképpen ami miatt írtam Önnek az az, hogy most már kezdek kicsit félni. Nagyon ritkán, de előfordul, hogy hirtelen melegem lesz, elkezdek szédülni, elsötétül előttem minden és ájulás szerű rosszul lét kap el. Ehhez társul még a zsibbadás, ami jelentkezik a kezeimen, arcomon, olykor a nyelvemen, lábamon. A bal kezemen viszont még órákig zsibbad miután jobban lettem. Kb. 2 napig érdekesen szédelgek még.
2011. 10. 18. | 14:32

Kedves Kérdező!

Vérnyomás-probléma, agyi keringészavar okozhat ilyen jellegű panaszokat, érdemes rendszeresen mérni a vérnyomását és naplóban rögzíteni az adatokat. A vérnyomásnaplót egy hét után mutassa meg a háziorvosnak, vizsgálat alapján ő dönt, hogy részletesebb kivizsgálás indokolt-e.

Orvosszakértő 2011. 10. 19. | 11:43
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close