Tartós szédülés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

32 éves nő vagyok, tartósan szédülök, lábam térdtől lefele sokszor zsibbad, fáradtnak érzem. Baep vizsgálat: baloldalon nincs kiváltott válasz, jobb oldalon csak V-ös. Ct negatív, otoneurológia negatív, szemem, hallásom jó. Főleg a délelőtti órákban vagyok rosszul, nehezemre esik egy helyben megállni. Vérnyomásom jó, de előfordult néha forgó-szédülés, hányinger is. MRI vizsgálatra a jövőhéten megyek, "acustikus periferiás működészavar" címen.
Mit jelent ez? Mi okozza a szédülésemet?
Köszönöm válaszát!
2011. 01. 13. | 17:38

Kedves Kérdező!

Azt ennyiből nem tudom megmondani, hogy mi okozhatja a szédülését. Az eddigi vizsgálatai nem igazán támasztják alá a perifériás eredetet, azaz az egyensúlyozó ideg vagy a fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalmát. Lehet a szédülése az agyi központok bántalma miatt, de a nyaki gerinc melletti izomzat “merevsége, görcse” is okozhatja.
Az alsó végtagi zsibbadása kialakulhat viszeresség talaján, kisidegbántalom miatt, vagy gerincvelői érintettség miatt. Meg kell várnia a további vizsgálatainak az eredményét illetve az eddigieket újra átbeszélni a neurológusával.

Orvosszakértő 2011. 01. 19. | 10:57
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close