Két éve szédülök

Orvos válaszol rovat
Azért fordulok Önökhöz mert két éve folyamatos szédülésem van. Számos vizsgálaton résztvettem ( CT, MRI, füll-orr-gége, EEG, labor, röntgen, Doppler, jártam pszichiátriára, pszichológushoz, voltam akupunkturán, csontkovácsnál és gyógymasszáson). Ezen vizsgálatok és kezelések mindegyikének eredményessége sikertelen volt. Legutóbb voltam ismét egy EEG-n ahol ezt véleményezték: MKo n. VIII. laesio AEP képe. De konkrét választ nem kaptam, hogy mit tegyek ellene. Türelmetlen vagyok és ideges, erre nyugtatót szedek. Szédülésemről még annyit, hogy féloldalas, a jobb oldal felé húz és nyomást is érzek.
2012. 10. 13. | 17:36

Két oldali N. VIII = nervus acusticus=hallóideg érintettségnél kicsi a valószinűsége, hogy agyi lézió áll fenn, hiszen az egy oldali lenne. Kérdés persze, hogy Ön hány éves, mivel ilyen károsodást létrehozhat például életkorral járó érelmeszesedés. Fiatalabb korban gyógyszerek, vagy egyéb vegyi anyagok hatása is szóba jön, de felmerülhet igen ritkán hormonális betegség is a háttérben. Speciális otoneurológiai vizsgálatot kérhet, erre lehetőség van a Budapesti Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikáján. Ha Ön vidéki, kérdezzen rá a megyei kórházan. Kb fél éves várakozási idővel kell számolni.
Gondolom, hogy a szokásos betahistin 24mg 2×1 és a piracetam tartalmú infúziós kezelésen már túl van. Ha mégsem, akkor ezeket ki lehetne próbálni.

Orvosszakértő 2012. 10. 16. | 18:36
close