Cukorbetegség, tejallergia

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

1500 mg Meforalt szedek reggeli, ebéd, és vacsora után. 38 éves vagyok. Nagyon lelkiismeretes vagyok néha-néha méregetem is. Férjem szerint már átestem a ló másik oldalára. Orvosommal is konzultálok rendszeresen. Most épp szabin van ezért kérdezném Önöket.

A kérdésem az lenne, hogy napközben a mérésem ebéd után visszamegy az ebéd előtti mérésre, tudom mit ehetek, de a reggelinél mindig feljebb megy mostanában. Ezt nem igazan értem. Ma pl éhgyomrim 7 volt ettem 6dkg teljes kiőrlésű kenyeret sonkával paprikával és 1.5%-os tejet ittam hozza. 2 óra után 11 volt. Régebben tejallergiám volt, két hete megint iszom eddig nem volt gond, de ma csikart a hasam a tejtől. Hagyjam el a tejet a reggeliknél? Eddig vizet ittam vagy teát és akkor nem volt gond.
2012. 08. 23. | 12:12

Kedves Kérdező,
Hasi panaszai hátterében állhat a tej fogyasztása. A tejben összetételét tekintve tartalmaz vitaminokat, zsírokat (akkor is ha csökkentett mennyiségben), szénhidrátot (tejcukor), fehérjét, tehát okozhatja, hogy vércukor értéke magasabb lesz, ezért javasolnám, hogy térjen vissza a vízre vagy az édesítőszerrel ízesített teára, mellyel hasi panaszai is csökkennének és valószínűleg a vércukor érték is optimális értéket érne el ismételten.

Orvosszakértő 2012. 08. 27. | 20:14
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close