Alkohol okozta szédülés

Orvos válaszol rovat
Édesapám 2007-ben stroke-t kapott, amiből teljesen felépült. Magas vérnyomása miatt vérnyomáscsökkentőt szed, illetve van egy panaszmentes, kezelést nem igénylő leukémiája (CLL) .

Múlt héten csütörtökön, egy családi összejövetelen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott (1 liter pálinka), és másnaptól erős szédülés jelentkezett! Természetesen mi is az alkoholra gondoltunk, de a tünetek 1 nap alatt korlátozódtak a szédülésre, és ennek már 4-ik napja.

Tegnap orvost hívtam hozzá, aki „ránézésre” kizárta a stroke-t, illetve nem talált semmilyen komolyabbra utaló jelet, tünetet. Algo, Nospa, Piridoxin injekciót adott, ami átmenetileg jobb közérzetet eredményezett, de sajnos a szédülés továbbra is mozgáskorlátozottságot okoz. Az orvos szerint alkoholmérgezés van a háttérben.

Naponta többször mérjük a vérnyomását, ami meglepően alacsony 110/60, 120/60. Tudom, hogy így nehéz bármit is diagnosztizálni, csupán arra lennék kíváncsi, hogy a tartós szédülés hátterében valóban lehet-e az alkohol? Más tünete nincs, étvágya jó! A szédülés kis mozgásoknál is jelentkezik, véleménye szerint feküdni a legjobb. (fejfájás, hányinger, más tünet nincs).
2011. 11. 28. | 21:23

Okozhatja esetleg az alkohol a problémát, de egyéb ok is szóba jön, feltétlenül szükséges kivizsgálás, keressenek fel sürgősségi betegellátó osztályt!

Orvosszakértő 2011. 11. 29. | 11:22
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close