Alacsony vérnyomás, testmozgás

Orvos válaszol rovat
Jó napot!
Én egy 24 éves nő vagyok. Nagyon régóta alacsony a vérnyomásom kb 158-160 cm magas vagyok és 50 kg általában 80/60 vagy 90/60 körüli a vérnyomásom a pulzusom pedig 90 körül szokott lenni. A kezem általában olyan mint a „jégcsap” és már nem is tudnám megmondani pontosan hány éves korom óta remeg a kezem de minden nap. Tavaly kiszedettem a garat mandulámat mert sok gondom volt vele. Akkor azt mondták hogy ehhez a magassághoz nem annyira rossz ez a vérnyomás. Gyerekkorom óta nem sportolok semmit mert mindig rosszul lettem. Nem kaptam levegőt, így a testnevelés órákon is mindig szenvedtem. A minap olvastam egy cikket.
Volt mikor elkezdtem szoba biciklizni akkor normalizálódott a vérnyomásom valamennyire 110/70 és a pulzusom ekkor lejjebb ment 80 körülire.
A kérdésem az lenne:
Létezik, hogy a kézremegésem, az alacsony vérnyomás és mellette magasabb pulzusomnak köszönhető? Ha igen mit tehetnék, hogy végre bírjam a testmozgást és ne remegjen a kezem?
2012. 07. 16. | 14:10

Kedves Kérdező!
Az edzés jótékony hatása bebizonyosodott az Ön esetében is, mint írta. Nagyon fontos a fokozatosság betartása, sok türelemmel, hetente lehet a testmozgás intenzitását fokozni. Javasolt kezdetben fél óra alacsony terhelési fokozatú mozgás, pl. séta a háztömb körül, ezt lehet 1-2 perces gyors tempójú járással megszakítani. Egyre több gyors tempójú gyaloglás legyen az edzettség növekedésével, de a bemelegítés és levezetés nem elhagyható. Érdemes pontosabb edzéstervet készíttetni egy szakemberrel. A kézremegés nem egyértelműen az alacsonyabb vérnyomás miatt van, pajzsmirigy betegség kizárása, esetleg ideggyógyászati vizsgálat javasolt. Ezek megszervezésében kérje háziorvosa segítségét!

Orvosszakértő 2012. 07. 17. | 19:26
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close